tiistai 17. helmikuuta 2015

Studiokuvausta kotonaPystytettiin tossa olohuoneeseen studio, käytössä elincromen valot takavalossa kiinni softboksi ja etuvalossa (ns. päävalo vaikka mä en nyt oikeen noudattanut noita "valaisu sääntöjä") ja yksi orjasalama (eli salama joka välähtää muiden salamoiden välähdyksestä) poltamassa tausta valkoiseksi. Kamerana oli Canonin 6D ja objektiivina 50mm 1.4. Tarkoituksena kuvata highkey kuvia, eli kuvia joissa tausta ja osa kohteesta palaa/ylivalottuu.

Kuvat onnistui todella hyvin mielestäni. Malli oli helposti ohjailtavissa (se että on tuntenut pikkusesta asti tietysti edesauttaa...), joten työskentely oli helppoa ja hauskaa.

Kamerasta vielä: mulla on nyt siis lainassa tuo Canonin 6D ja olen hämmästynyt miten hyvä kamera se on. En yleensä pidä merkeistä jotka ovat hyvin suosittuja ja aiheuttavat hyvin voimmakkaita mielipiteitä ihmisissä (kuten apple tuotteet...). Joten olen yleensä kuvannut Olympuksella joka on todella kätevä, pieni, kevyt ja nätti kaiken lisäksi. Pidin kuitenkin 6D käytettävyydestä yllättävän paljon. Napit oli loogiset ja mukavat vaikka niitä saikin aluksi haeskella. Hyvä kamera vaikka se on painava ja siinnä ei ole nykyaikaista elektronista etsintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti