sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Studiokuvausta


Koulussa alkoi studiokuvaus kurssi ja olen nyt ollut yhdellä tunnilla (niitä on ollut useampi tunti mutta koska flunssa niin olen vasta ollut yhdellä) muut olivat viimekerralla oppineet miten studiokamoja käytetään joten olin hiukan hukassa, kun muut säntäsivät kokoamaan valoja ja muita härpäkkeitä. Ei sinänsä valot minulle on todellakin tutu (meillä on kotona nykyään studiovalot ja ne ovat aivan mahtavat :DD) mutta iMac kone jota koululla käytetään studiokuvauksessa oli hiukan outo. No onneksi sain opastusta koulukavereiltani ja vähitellen alkoi sekin puoli luonnistua.
Aiheena oli tosiaan esine kuvaus ja varsinainen esine joka koulun "museopakkauksesta" saimme oli tuo hyvinkin likainen lasi muki. Lisäsin siihen kuitenkin omat rakkaan medaljonkini ja sormukseni, joten kuvista tuli itsellenikin kiinostavempia. Ja nyt kun sitä alkaa miettiä niin on todella tärkeää että itse on kiinnostunut siitä mitä kuvaa, koska silloin kuvista tulee muillekkin kiinnostavia.
Kuvia ei ole juurikaan jälkikäsitelty. Sormus kuva on muutettu mustavalkoiseksi mutta medaljonki kuvan värit ovat suoraan kamerasta. Käytössä oli harmaa pleksi joten se antoi ihanat heijastukset ja kauniin sävyn kuviin.
Medaljonki kuvassa näkyy varjot jooita käytin valaisussa, mutta sormuskuvassa ei, vaikka kuvat ovat otettu täysin samoilla valoilla. Jujuna musta folio, jota meillä koulussa on. Foliot on asetettu juuri niin lahelle mukia että ne ovat valojen edessä, mutta sen verran kauas että ne eivät heijastu pleksistä. Hejastuksien pois saaminen oli työn ja tuskan takana mutta onnistuin siinnä (jippii).
Yhtiä parhaita kuviani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti