maanantai 22. kesäkuuta 2015

Ensimmäiset lämpimät päivät

Nyt se kesä sitten alkoi. Pääsi vihdoinkin kuvailemaan vähän nätimmässä säässä. Ja mikä onkaan hauskempaa kuin kuvailla muita ihmisiä ja sukulaiset on yleensä sopivia uhreja. Eli eli, ensimmäinen kuva tälle kesälle olisi tässä. Onnistuin mielestäni hyvin vangitsemaan hauskan tilanteen ja nyt on mahtavaa kun on niin hyvä kamera että todella pääsee pysäyttelemään ihmisiä lennosta. Kuvassa linjat onnistui mukavasti ja ainut asia joka oikein häiritsee on kyllä tuo palkki alakulmassa. Valitettavasti en tajunnut vetää takataskusta kirvestä ja pilkkoa sitä palasiksi pois kuvani tieltä, joten se nyt on siinnä. Kuvaa ei ole hirveästi käsitelty, vain ne perus jutut: kontrasti, clarity, saturation (anteeksi en osaa kaikkia termejä suomeksi) terävöitys... Mutta kesäfiilis kuvasta kyllä löytyy. Se mahtava fiilis kun ensimmäinen lämmin ja aurinkoinen kesäpäivä tulee käymään ja virkistää kaikkien harmaiksi muuttuneita aivosoluja ja pistää pomppimaan hyppimän nauramaan kuin pieni pallo.
Toinen kuva. Tässä on myös se lämpimän kesäpäivän toinen puoli. Lämmin lempeä hetki kun aurinko laskee ja viimeiset kultaiset säteet hiukan kajastaa puiden lomasta kävellessä puiston suloisessa hiljaisuudessa. Rikkomaton kauneus suomen ihanassa kesässä. aah lisää tälläisiä päiviä ja hyviä malleja. Kuvassa rakas serkkuni joka on luottomallejani. Sukulaiset on käteviä niitä kannattaa hyödyntää. Tätä kuvaakaan ei ole juuri käsitelty taas ne perusjutut. Kuvan lämpötilalla on enemmänkin leikitty. Tästä samasta kuvasta saa ihan erilaisen kun temp (eli lämpötila) on eri arvoinen. Väreillä on suuri merkitys siihen minkälaisen tunnelman kuva luo. Mutta koska on kesä halusin kuvaan onnellisen ja lämpimän tunnelman... Hyvin yksinkertainen, mutta hyvä kuva. 

Vähän ollut mietteissä että nyt kun on kesä niin kävisi tyttöjen kanssa taas oikein kunnon kuvausreisulla, mutta saa nähdä miten aika riittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti